Dětský den

15.06.2016 21:58

V sobotu 11.6 2016 členové SDH uspořádali pro místní děti i širší veřejnost Dětský den.Po zahájení ve 13 hodin nahodili dítka či jejich doprovod udičky do mini přehrady na potoce Holešínka plné punkevních pstruhů.Bohužel mlsné ryby žížalkami na háčcích pohrdali a tak štěstí v rybolovu měli jen ti co zvolili jinou návnadu.

 Násladovala ukázka naší požární techniky.Podržet si proudnici a vyzkoušet hašení ohně si nenechala ujít věšina dětí,které si prohlédli a odzkoušeli i posezení v hasičském autě.

 Na hřišti kam se všichni účastníci oslav svátku dětí přesunuli čekala na děti další zábava.Chůze na chůdách,házení míčků na kašpara,malování obrázků to všechno si děti mohli vyzkoušet.Největší zájem byl ale o možnost ustřihnout si nějakou hračku se zavázanýma očima,vyhrabat si z písku hopíka,zaskákat si na trampolíně,nebo stříkání na terč pomocí džberovky.Velká fronta byla u malování na obličej.Děti byli za své výkony odměněny sladkostmi i věcnými dary.

 Pro všechny zůčastněné bylo připraveno i občerstvení jak nápoji tak i jídlem.Ulovené či vylovené ryby voněli z grilu do širokého okolí.Kdo neměl na rybu chuť mohl bříško zaplnit kuřecím steakem.

Akce pro děti děláme rádi.Jsou upřímnější než mi dospělí a jejich úsměvy jsou pro nás velkou odměnou.

By E.M.